Mártogatós vendégváró

2012.10.26 11:58

Pár különböző ízű mártogatóval és ropogós zöldségekkel könnyen leveheted a lábaikról vendégeidet, sem leülni nem kell, sem evőeszközre nincs szükség az elfogyasztásukhoz. Felszolgálhatod a sok színes zöldséget egy nagy tálcán, és mellette néhány kis tálkában a mártogatókat, vagy porciózhatsz kis átlátszó műanyag poharakba mártogatót néhány zöldségcsíkkal.

Tonhalas mártogató: Egy konzerv tonalról csöpögtesd le a levét/olaját, egy fej lilahagymával és 3-5 evőkanál majonézzel botmixerrel pépesítsd.

Padlizsános mártogató: 2 padlizsánt vágj kockákra, és egy sütőedényben 2-3 evőkanál olajjal forgasd össze, és süsd 180-on egy óra alatt készre, közben párszór összeforgatva. Ha kihűlt, egy fej lilahagymával, egy fokhagymával és 2-3 evőkanál majonézzel botmixerrel pépesítsd, majd egy fél citrom levét facsard bele, sózd-borsozd.

Sonkás mártogató: Főtt sonkából vagy tarjából ....

 

Vissza